Praktijkondersteuners GGZ

De POH-GGZ is een relatief nieuwe functie in de huisartsenpraktijk.

Het staat voor "praktijkondersteuner huisartsenzorg-geestelijke gezondheidszorg".

Bij een vermoeden van psychische problematiek ( bijv. stressklachten, depressie, trauma, angst, relatieprobleem of rouwverwerking) kan de huisarts U naar de POH-GGZ verwijzen. Tijdens een eerste gesprek wordt besproken wat U zou willen veranderen en hoe U dit kunt bereiken. Dit kan bijv. door een aantal gesprekken, begeleiding, kortdurende behandeling, informatie over mogelijkheden om zelfstandig aan de slag te gaan of door een verwijzing naar een passende zorgverlener. Omdat de functie onder de huisartsenzorg wordt uitgeoefend, komt de begeleiding niet ten laste van uw eigen risico en hoeft U er niet voor bij te betalen.

Binnen onze praktijk zijn op dit moment Linh Cao, Hans van der Schoot en Carin van Egmond werkzaam als POH-GGZ. Er is spreekuur op dinsdagen en woensdagen.

Hans van de Schoot: ik maak gebruik van mijn ervaring vanuit de GZ in het begeleiden/behandelen van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Ik heb o.a. opleidingen gevolgd in sociale psychiatrie, systeemtherapie, NLP en oplossingsgericht werken. Momenteel werk ik ook vanuit bewustwording en aandachtstraining (mindfulness). Mede door mijn ervaring als vader van twee kinderen (inmiddels volwassen leeftijd) ben ik ook ervaringsdeskundige.