Recepten herhalen

Herhalingsrecepten voor medicijnen die u chronisch gebruikt kunt u o.a. aanvragen via de receptenlijn. Op ieder gewenst moment van de dag, ook in de weekenden, kunt u hiervoor bellen met het praktijknummer 013-5720146. Voor het aanvragen van uw herhaalrecepten toets u 2. U kunt na contact met de praktijk ook direct 2 toetsen om meteen naar de receptenlijn door te gaan.

U hoort een korte uitleg. Spreekt u na de pieptoon duidelijk uw naam, uw geboortedatum, uw telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken om zo nodig extra informatie te vragen en de benodigde medicijnen in en eventueel of deze bezorgd moeten worden. Als u klaar bent kunt u de verbinding verbreken.

Daarnaast hebt u de mogelijkheid om online recepten te bestellen, nadat u bent ingelogd als patient. Zie hiervoor ook het in menu aan de linker kant Digitaal contact met uw huisarts (MGN).

Recepten die voor 16:00 uur zijn ingesproken zijn de volgende werkdag vanaf 12:00 uur bij uw eigen apotheek in de wijk Reeshof (zie openingstijden apotheken in wijk Reeshof) op te halen.   

De receptenlijn is niet bedoeld voor het aanvragen van medicijnen waarmee u nog moet starten. Informeer bij de assistentes of uw huisarts, als u meer wilt weten over de receptenlijn.

Tijdens perioden wanneer de praktijk gesloten is in verband met meerdaagse nascholingen en vakanties kunt u geen gebruik maken van de receptenlijn. U zult dan ook horen dat toest 2 niet mogelijk is als u belt. In die situaties kunt u uw herhaalrecepten bij een van de waarnemende prakijken aanvragen. Zie hiervoor het kopje Waarneming in de linker kolom.